Станимир Флоров. Снимка: Булфото

Категорично е установено, че Стойчо Стоев-Чочо се е самопрострелял, обяви шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

"Обстановката е била подходяща за самоубийство", посочи той на въпрос дали е възможно Стоев да е бил убит.

"Признаваме нашата грешка и затова служители са наказани", допълни Флоров пред bTV.

Още по темата

От МВР са знаели, че самоубилият се мъж притежава оръжие, призна още антимафиот №1.

"Служителите на ГДБОП са знаели, че в апартамента на Стоев има оръжие и едно от първите действия, които са имали идея да направят с разследващия полицай, е да изземат това оръжие", уточни Флоров.

Той изказа съболезнования към близките на убитата Мирослава и обясни, че погребението й се е забавило, защото са правени тройни и петорни експертизи по искане на роднините.

По думите му коментарите след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента са чисто политически и са насочени към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Това, което се случва в последните дни, е отговорност на професионалното ръководство на МВР, в това число и мое и на главния секретар на МВР", уточни Флоров.

"Оставката се иска от хора, които са политици, ще се притесня, ако започнат да ми искат оставката хора, към които съм поел ангажимент. Ако министър Цветанов или премиерът кажат, че не се справям с работата си, съм готов да напусна веднага", заяви той.

Според него обаче критиките към МВР в повечето случаи не са основатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase