Снимка: Булфото

Баща на депутат от ГЕРБ ще докладва по делото за законността на президентските избори, става ясно от съобщение на Конституционния съд.

КС  образува дело по искане на 71 народни представители от 41-ото Народно събрание за обявяване за незаконен избора на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за президент и вицепрезидент. 

За докладчици по делото са определени съдиите Емилия Друмева, Благовест Пунев и Румен Ненков, се посочва в съобщение на съда.Румен Ненков е баща на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

“Няма основание да си правя отвод”, коментира пред Дарик радио самият Румен Ненков.

Още по темата
 “В конституцията пише, че по правило ние трябва да сме хора с висок морал и единствено да се подчиняваме на конституцията, не на симпатии. Това, че синът ми е в ГЕРБ, а друг е назначен от президент или е бил в някоя партия, това не означава, че сме заинтересовани от изхода на заседанието. По същия начин трябва да търсите кой с кого е роднина и кой го е назначил в Конституционния съд”, смята той.

В началото на седмицата по искането до КС подписите сложиха депутати от Коалиция за България, ДПС и "Атака”.

На 18 страници са описани мотивите, като сред тях присъстват забранителните списъци, прозрачните бюлетини, участието на вътрешния министър в изборния процес и нарушената тайна на гласуването.

От БСП се убедени, че при честен вот президент щял да бъде Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase