Снимка: БСП

Навлизаме в решаващата фаза на кампанията. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

Ръководството на БСП утвърди в петък първата група от 47 номинирани кандидати на БСП за кметове на общини. Сред тях са Бургас, Пазарджик, Перник, Благоевград, Горна Оряховица и Созопол. 

Кметът на Перник Росица Янакиева е номинирана за втори мандат начело на града. В Белене и Гоце Делчев също са номинирани досегашните кметове – съответно Петър Дулев и Владимир Москов. 

Социалистите издигат Емил Костадинов за кмет на Благоевград, в момента работещ в частния сектор. Кандидатът на БСП за кмет на Бургас е Павел Маринов, в момента общински съветник и директор на Проекта "Супер Бургас".

В Горна Оряховица е издигнат Георги Рачев, който е директор на транспортна фирма, в Созопол – Тихомир Янакиев, директор на банков клон, а в Пазарджик – Румен Петков,  адвокат.

Станишев изтъкна, че номинациите са направени на основата на решенията на конференциите след достатъчно вътрешнопартийни дискусии по места. Според лидера на БСП кандидатите на левицата имат възможност максимално рано да стартират кампанията си. По думите му в това отношение БСП изпреварва ГЕРБ, които са доста по-назад в номинациите си.

След одобряването на първата група кандидати за градоначалници част от членовете на НС на БСП напуснаха залата.

Секретарят на НС на БСП Евгений Узунов обяви, че на 9 и на 16 юли предстои да бъдат утвърдени останалите кандидатури за кметове в българските общини. На 23 юли предстои заседание на Конгреса на партията, а на 30 юли социалистите ще се съберат на Бузлуджа.   

Иначе в управленския си икономически проект социалистите си поставят три основни цели до 2020г. Първата е увеличаване и поддържане на икономически растеж не по- малко от 6% от БВП годишно.

На второ място е увеличението на БВП минимално с 80%. Трета цел за БСП е да се увеличи двойно стандартът и качеството на живот на хората, като средните доходи достигнат 75% от средните за ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase