Снимка: БТА

"Много е лошо, когато всеки се изказва по темата за АЕЦ „Белене”. Преместването на реактор на площадката на „Козлодуй” не е като да вземеш бидонче и да го сложиш някъде", обяви премиерът Бойко Борисов.

„Знаете ли колко работа има, докато се изгради този реактор. Ако си спрем и 5-и и 6-и реактор, токът ще скочи с няколко пъти. Защо тогава не спрем 5-и и 6-и?”, попита той и припомни как е отправил молба към президента Първанов „да каже какво са се договорили за АЕЦ "Белене”.

„Аз им казах, за да не ме атакуват политически, а да кажат за колко пари са се договорили. И като кажат 2, 3 или 4, веднага да направят видеомост с Русия, за да потвърдят. Ще строим "Белене", как няма да го строим”, заяви Борисов пред bTV.

Още по темата

“Ние сме им направили предложения на руснаците, как без ние да даваме пари, без да харчим пари от бюджета. Поставили сме 2 условия – да не даваме пари и 51% държавност.

"Харчим си най-евтиния ток в Европа най-спокойно и печелим пари. Генерира ли държавата печалба, други влияния няма”, каза още Бойко Борисов.

"Ще направим магистрали върху пепелта, която заварихме", ядоса се още премиерът.

“Бих сложил девиза на нашата предизборна кампания лъжите на Михалевски – магистрали върху пепел – сиреч върху пепелта на Тройната коалиция ще построим магистрали и ги строим”, заяви Борисов.

"Ще вдигна и пенсиите, ако има пари. Ако няма пари, няма вдигане на заплати или на пенсии", обяви премиерът.

"От първия ден, от който сме на власт, плащаме пенсии. Не случайно хората са казали: Не ми давай една риба, а ме научи да си я ловя. Трябва да изградим структура в държавата, която да ни носи риба. 22 години вече тя не работи. Нито са доволни от пенсиите, нито от заплатите", коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase