Снимка: БГНЕС

Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ, не може да е Висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система.

Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов по повод пускането на част от задържаните по време на операциите „Килърите” и  „Всичко коз“.

Още по темата

Има и обжалване, и достатъчно доказателства, които допълнително ще се съберат. Приемаме, че автоматът Калашников ...не е за извършване на престъпление. Това се детски играчки. Разговаряхме с колегите, които са правили операцията. Всичките са изключително разстроени от това, което се е случило днес и много амбицирани. Така че ще продължим напред, допълни Борисов.

Народното събрание трябва да предприеме реформа в съдебната система, категоричен е от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase