Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase