Снимка: Булфото

ВМРО поиска спешна среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

В нея ще се настоява за намеса на главното мюфтийство срещу новия опит на братята Юзеирови да създадат партия ОТОМАН навръх Разпети петък.

"Ние, от ВМРО, смятаме, че мюфтийството трябва да попречи на скандалните братя да се възползват от събирането на хора за традиционната петъчна молитва в Томбул джамия в Шумен, за да сформират новата "партия".

Недопустимо е подобно смесване на религия и политика. Ако мюфтийството не успее да спре злоупотребата с религията, ВМРО ще организира протест в непосредствена близост", съобщават войводите в екларация до медиите.

Още по темата

Според тях Юзеирови са наели помещение в хотел в Шумен, в който ще бъде осигурена почерпка за всеки дошъл.

"Така, с напълно случайни и незапознати хора, както и с цигани, срещу подаръци, те ще се опитат да учредят партия", алармират от ВМРО.

Според тях шумната публичност на техните намерения е "хранителната среда за елементарните провокации на братята Юзеирови".

Dnes.bg припомня, че Али и Юзеир Юзеирови планират да създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

В началото на март, в интервю за Dnes.bg, Али Юзеиров обяви, че целта на новото движение не е конфронтация.

"Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката "обединение", ние не искаме конфронтация с никого, искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти ми звъняха: ама "отоман, отоман, отоман". Това е съвпадение. Кой както иска - така да го вижда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase