Политиката на българското правителство отдалечава икономиката на страната от Европейския поток, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на срещата си с ръководителя на Групата на Прогресивния Алианс на социалистите и демократите в ЕП Мартин Шулц.

По думите на бившия премиер основа на икономическата и данъчна политика на правителството трябва да е създаването на работни места и подпомагането на уязвимите социални групи.

“Точно това обаче правителството на Бойко Борисов пренебрегва”, категоричен бе лидерът на БСП и изрази дълбока загриженост от политиката на българското правителство, “която засяга социалната сфера и затруднява бизнеса, особено малките и средни предприятия”.

"Съжаляваме, че не сме свидетели на една проактивна политика на запазване на работни места и грижа за най-уязвимите социални групи от страна на българското дясно правителство”, коментира от своя страна Мартин Шулц.

Той отбеляза, че резултатите от действията на управляващите са очевидни - бързо растяща безработица, масово обедняване и социална изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase