Снимка: Булфото

Българският парламент е ставал свидетел на много грозни сцени, но днес депутати и репортери трябваше да чуят реплики, които напомнят на друго заведение.

Точно в момента, когато председателят Цецка Цачева даваше изявление пред медиите за свършената работа от Народното събрание и се хвалеше за високия имидж на институцията, от горните етажи се чуха викове.

По-късно стана ясно, че скандалът бил между лидера на „Атака” Волен Сидеров и този на РЗС – Яне Янев.

Националистите влезли на среща на депутати с посланици от страните членки на Европейския съюз.

Пред чужденците те предупредили, че РЗС ги клевети и не трябва да вярват на глупостите им. По думите на Димитър Абаджиев дипломатите само си записвали какво говорят нашенците.

След чуждите дипломати дойде ред журналистите да станат свидетели на вече шумната част от скандала.
 
В кулоарите на парламента пред репортерите Волен Сидеров нарече Яне Янев хомосексуалист. Даже посочи един от депутатите си – Огнян Тетимов, като по-запознат с личните истории на Яне.

Тетимов разказа, че Яне не живеел сам, а с друг мъж. Също така благоевградски хомосексуалист, когото наричали Кигъна, се хвалел, че е спал с Яне Янев.

Сидеров се застрахова срещу евентуални обвинения в дискриминация. Националистът каза, че не е проблем гейовете да се занимават с политика, стига да са си го признали публично, какъвто е случаят с кметовете на Берлин и Париж.

При Яне Янев обаче имало истински проблем, защото хомосексуалността му го вкарвала в зависимост. Заради нея лидерът на РЗС започнал атаките си срещу „Атака” и имал намерение да си напазарува депутати оттам, твърди Волен Сидеров.

Попитан директно дали е хомосексуалист, Яне Янев отрече. В отговора му обаче обидите към Волен като че ли надхвърлиха току-що чутите за Яне.

„Съжалявам, че Волен е толкова долен. Аз съм хетеросексуален мъж. Той може да се убеди в това, като доведе Капка и си носи фенер. Съжалявам този човек и неговото безплодие – политическо и друго”, обяви публично Янев.
 
След малко се появиха Волен и неговата свита. Напрежението нарасна, но до побой не се стигна.

„Хомосексуалистите вън от парламента”, извика националистът и влезе в залата.

„Антисемитите – също”, отговори му Димитър Абаджиев.

Волен Сидеров и Яне Янев взаимно се обвиниха и във връзки (този път не хомосексуални) с бизнесмена Алексей Петров.

Волен каза, че Янев е „кукла на конци”. Янев отрече, но върна топката – преди десетина дни Волен Сидеров и Алексей Петров се срещнали в хотела срещу парламента и това било документирано.

Темата продължи да се обсъжда и на председателски съвет при Цецка Цачева. Резултатът – председателят на парламента направи изявление, в което, без да споменава поименно депутатите, поиска в изказванията си да не накърняват престижа на институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase