Снимка: БГНЕС

“Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение”.

Това обяви председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир пред БГНЕС по повод основаването на новата партия "Мюсюлмандемократичен съюз".

По думите на Тахир новата организация няма никакъв потенциал да развива политическа дейност.

“Това не са хора, които могат да водят активна политическа дейност”, отчете председателят на НДПС и допълни:

Още по темата
“Наблюдавам поведението на ДПС от години и винаги когато изпаднат в изолация те пускат някой, който да се афишира националистически или верски аргументи, за да покажат, че ако са извън властта, ще се появят подобни формации, които са опасни.

Тахир сравни новата партия с нерегистрираната преди години “Турска демократическа партия” на Адем Кенан.

“Има политически формации, които са създадени съгласно конституцията и Закона за политическите партии и те изпълняват своята роля. Другото е развяване на байрака на национализма, от което няма нужда, подчерта в завършек Гюнер Тахир.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че според него новата Мюсюлмандемократическа партия е противоконституционна.

На свой ред лидерът на РЗС Яне Янев определи новото политическо движение като заплаха за националната сигурност.

Той призова ДАНС и прокуратурата да предприемат незабавни действия, като по думите му особен акцент трябва да се отдели на това кой финансира подобни групировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase