„Поздравявам всички хора на ГЕРБ. Всички, които са ни подкрепили“, заяви неформалният лидер на партията Бойко Борисов.

„Ако изборите бяха както в цяла Европа – в един ден за местен и европарламент, щяхме да имаме по-добри резултати.

Само че ние ще похарчим – държавата и партиите – 100 милиона за тези избори“, каза още той.

„В момента хората гласуват, за това което сме били, което сме и това, което очакват да направим.

Ако не са ни видели работата през тези десет години, с какво сега ще им направим впечатление? С клипове, бордове, публикации, лъжливи обвинения ли? Спомнете си как господин Станишев и Доган ни убеждаваха изборите да са в различни дни и месеци.

Спомнете си и клипа на Станишев - „Подкрепете ме мене, не съм ви лъгал“. Ама той не е кандидат за евродепутат?“, продължи лидерът на ГЕРБ.

С днешния резултат силата на ГЕРБ ще нарасне, смята столичният кмет.

"Кунева води чисто мажоритарна кампания, тя е сериозен европейски човек, тя издърпа гласове за НДСВ", коментира още шефът на ГЕРБ.

"Аз изказвам съболезнования на главния редактор на „Дума“ Ивелин Николов, който ме нарече смешник", иронизира лаконично столичният кмет.

Той още не е взел решение дали ще стане премиер.

"Има варианти пред мене, още не съм решил", каза той.

"Колегите от „Атака“ с много свои действия направиха неприемлива коалицията с тях", коментира още Борисов.

„Избирателната активност сега е по-висока от други години. Тепърва ще се направи анализ на градовете, хората, разликите с резултатите през други години, ще има изводи...

Ние водим с 25.2% срещу 18.4% – това е прекрасен резултат срещу черните пари и рекламната кампания, която уж я водеше Нова зора, но всъщност я повтаряха и Станишев, и Корнелия Нинова и Румен Петков – относно моите думи в Чикаго“, обяви още той.

Още по темата
„Имахме максимално силна кампания, обиколихме максимален брой населени места. Колкото можеше, убедихме хората, че нашите представители в ЕП ще бъдат по-добри.

Европейската народна партия /ЕНП/ засега печели в много държави. Това е добър старт. Нашите депутати ще играят ключова роля в европарламента“, каза още той.

„Виждам негативен вот, силен дясноцентристки вот, вляво е само БСП и ДПС. Затова всички останали партии са център-дясно“, обобщи Борисов резултатите от гласуването днес.

„Ние сме взели решение, дали сме дума, че ще се борим за самостоятелно дясно правителство.

На следващите избори активността ще е по-голяма и там ще е скритият вот на ДПС. Те ще докарат поне още 150 хиляди гласа отвън, там ще е голямата битка“, прогнозира той.

Борисов призова българската съдебна система – МВР, ДАНС, Прокуратура – да поработят малко по-активно по отношение на купуването на гласове. 

Той призова и председателя на ВАС - Константин Пенчев, който е заявил, че му е оказван натиск да не регистрира Синята коалиция, да каже кой му е оказвал този натиск. 

„След като на него му е оказван натиск, представете си какво става на избирателните секции“, заяви Борисов.

„Надявам се, че МВР, ДАНС и прокуратурата ще направят добри разследвания по сигнали, жалби, снимки и документиране на купуване на гласове.

Ще се опитаме веднъж завинаги това да се прекрати.

Доста съм разочарован от липсата на реакция на държавата и обществеността – това означава, че до такава степен са ни затъпени усещанията, че това наистина ме притеснява“, каза още Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase