От 15 до 17 октомври 2008 г. 200 млади журналисти от цяла Европа ще се съберат в рамките на Европейските младежки медийни дни (ЕММД) за седемдесет и два часа дебати на високо равнище и продукция на нова европейска медия.

Идеята е на едно място да се съберат идеи за нова медия от хората с най-отворено съзнание и с най-предизвикателни идеи.

Срещата на 200 новоочертаващи се журналисти, чиито домакини са Европейският парламент и Европейската младежка преса, ще насърчи дискусията и по множество европейски въпроси.

Участниците ще се изправят пред, ще провокират и ще взаимодействат с други перспективи и реалности, докато общуват със своите колеги.

3-дневната програма има 3 основни елемента.

Първият е създаване на нови формати европейска медия, в ефир, online и на хартия, чрез работа в уъркшопове.

Вторият ще провокира дебати на високо ниво с президента на Европейския парламент, председатели на фракции, кореспонденти, медийни професионалисти от целия континент.

Третият, чрез предлагане на вълнуваща културна програма, ще даде на участниците усещане за брюкселската медийна, културна и политическа атмосфера.

ЕММД предлагат възможност за споделяне на знание, подобряване на медийни умения и получаване на уникален международен опит в центъра на европейския политически живот.

Крайният срок за кандидатстване наближава, затова младите журналисти трябва да побързат с подаване на документите до 24 септември.

Повече за тях – на youthmediadays.eu. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase