Категорично няма мафия в България, заяви за Дарик радио вътрешният министър Михаил Миков.

Миков заяви, че България има сериозен проблем с организираната престъпност и ще има ясно огласени мерки за престъпността. Искаме обществото за съюзник, затова ще ги огласим, коментира Миков.

До 15 дни МВР ще излезе с позиция по проблема с подслушването. За специалните разузнавателни средства трябва ново решение, което да предотвратява злоупотребите с тях, посочи Миков.

Той отправи апел към председателите на окръжни съдилища - хората, които дават разрешението за ползване на СРС-та. Михаил Миков заяви, че когато се дава разрешение за СРС, трябва да се обърне внимание върху мотивите, за които се искат.

Той коментира, че това е проблем на цялото общество, не само на МВР.

На въпрос как ще конментира искането полицаите да не носят пари и телефони в джобовете си по време на работа, Миков отговори, че това са преувеличени искания и че има по-важни проблеми за решаване.

Вътрешният министър заяви, че увеличението на заплатите на служителите на МВР е въпрос на анализ, на преструктуриране и оценка в зависимост от това кой какво е свършил.

Миков не пожела да коментира екипа, който ще сформира в министерството, както и публикацията на "Шпигел" и изказването на американския посланик в София Джон Байърли по отношение на ГДБОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase