„София не е голям залък за моята уста“ - тази категорична позиция изрази пред Dnes.bg кандидатът за кмет на София Константин /Тити/ Папазов.

И отново изрази увереност, че ще спечели кметските избори.
 
„Категорично аз ще съм следващият кмет на София. Не защото Борисов е по-слабият, а защото аз съм по-силният кандидат от двама ни за кмет“, каза Папазов, чиято кандидатура бе издигната от Демократическата партия за местните избори.

„Искам за мен да пише в историята и след 40 години хората да прочетат, че аз съм бил най-добрият кмет на София", каза Тити.

„Няма да предложа работа на Бойко Борисов в кметството, така както той направи с Минко Герджиков на предишните избори. Тогава той го остави, защото е професионалист и преди това е бил зам.-кмет“.

По думите на Тити, целите пред Бойко Борисов вече са по-големи:

„Той иска да бъде министър-председател и аз му желая успех“, лаконичен бе той.

„Все пак, ще се вслушам в съветите му, защото е добър кмет. Но на мен никой не може да ми налага. Ако с нещо не съм съгласен, не го приемам“.

Така Тити отговори на призива на столичния кмет да проследи какви хора ще бъдат сложени в листата на Демократическата партия за общински съветници.

Пред Dnes.bg Папазов сподели още, че ще вземе най-доброто от управлението на Софиянски и на Борисов.

„И двамата са обичани кметове. Аз обаче няма да се превърна от обичан спортист и треньор в омразен политик, защото съм амбициозен и нахъсан да се докажа“, призна Тити.

И обяви, че очаква твърда подкрепа от СДС, ССД, НДСВ и ДСБ.

„Аз може да съм непознат на Костов, но неговите симпатизанти много добре знаят кой е Тити Папазов, сигурен съм, че ще ме подкрепят“, каза той.

Папазов обяви, че ако бъде избран, първото нещо, с което здраво ще се захване, е боклукът на София и бездомните кучета.

„Това са проблеми, които с години наред не се решават“, обясни той.

На въпрос какви ходове ще предприеме, за да ги реши, Папазов отговори:

„Сега обмислям програмата си“.

„За да бъда откровен, съпругата ми е твърдо против да се кандидатирам за кмет на София, но аз съм си такъв - малко лудичък и като реша нещо, го правя“.

Ако загубя изборите, в което не вярвам, ще решавам какво да работя. Договорът ми като национален треньор на мъжкия ни баскетболен отбор вече изтече“, добави Папазов.

Той обяви, че момчета от националния отбор, както и Федерацията по баскетбол, стоят зад него и решенията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase