Снимка БГНЕС

"Шофьорите на парламента, както и тези на НСО, са изключително стриктни и отговорни хора. Те са отлично подготвени водачи и винаги карат абсолютно изрядно. Имат право обаче да нарушават правилата на движение, тъй като колите им са със специален режим на движение. Това става само в два случая - когато има заплаха за хората в колата или когато се закъснява за важно събитие. В първият случай това е решение на шофьора, във втория - на возения от шофьора".

Още по темата
Това пише във Фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Нека да го кажа напълно ясно - колата на НСО е карала с превишена скорост, защото така е наредил Кирил Петков. Явно много е бързал.

Това е причината, защото другото обстоятелство, заплаха за живота на пътниците в колата, не е било налице. Всеки, който е ползвал парламентарни коли или такива на НСО знае, че при нормална ситуация шофьорите карат бързо само ако им се нареди от този, когото возят!

Редно е Петков да поеме отговорността за взетото от него решение и да се оттегли от предизборната надпревара, редом с другия разпищолил се депутат Божанков. Вчера загина човек и още едно човешко същество се бори за живота си.

Във всеки друг случай досега причинителите на катастрофата щяха да са арестувани и задържани. На Кирил Петков му се разминава. Защо? Ами защото е намесен депутат от ППДБ, а той е над закона.

Да не говорим за нелепата, откровено психопатска реакция на Петков и Тицин (който се е возел с него в колата) след катастрофата. Единият говори за липсата на някакви инструменти в пожарната кола, другият си прави снимки пред колата, в която през това време умира човек и друг се бори за живота си. Повръща ми се....

Напълно съм наясно, че трагични инциденти се случват постоянно и ще продължават да се случват, макар и да не го пожелавам никому. Публичните лица обаче не са като другите хора и имат много по-голяма отговорност от останалите. Редно е Петков и Божанков да я поемат и да напуснат депутатските листи и предизборната надпревара", призовава Костадин Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase