Снимка БГНЕС

Оказваме всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие, съобщиха от Националната служба за охрана в изявление до медиите във връзка с катастрофата край Аксаково вчера, в която участваше и съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. В инцидента загина 60-годишният шофьор на цивилен автомобил.

Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си.

"Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина", допълват оттам.

Още по темата
От ръководството на НСО поднасят съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга. 58-годишната жена е в болница с опасност за живота.

В социалните мрежи текат коментари, че на мястото на катастрофата има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището. Очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои съобщават, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase