Районният прокурор Тихомир Шабов. Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста.

След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Още по темата
Раненото момиче е без опасност за живота и ще продължи лечението си в софийска клиника. Предстои прокуратурата да уведоми Агенцията за закрила на детето за неупражнения родителски надзор по време на инцидента.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, посочи районният прокурор Тихомир Шабов.

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години лишаване от свобода за второто престъпление", уточни той.

Назначени са експертизи, направени са разпити, взети са натривки от присъствалите на празненството със злополучния инцидент, при който в частен имот в Арбанаси 11-годишният син на депутата Явор Божанков взе боен пистолет Смит и Уесън магнум, мислейки го за играчка, и простреля в крака 12-годишна своя роднина:

"Пистолетът е бил оставен на пейка в двора, където се е провеждало събитието. Имало е доста деца, които са си играли и във връзка с тази игра е произведен изстрелът. Това е основната версия".

Мълчание запази и собственикът на пистолета – бизнесменът Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, в чийто имот стана злополуката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase