Снимка: БГНЕС

Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в крака с револвер по време на парти в Арбанаси.

По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие на пейка.

"Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, обясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Той разкри, че притежателят на пистолета е задържан, но ще даде обяснения, когато му се повдигне обвинение. Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

Още по темата
Според първоначалните данни, на 12 май в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

По непотвърдени от разследващите данни собственикът на пистолета е бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета.

Момчето, стреляло с пистолета пък е син на депутата Явор Божанков.

Пострадалото дете е във великотърновската болница без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Тепърва ще се установява защо пистолетът, който е законно притежаван, не е съхраняван по надлежния ред, а е бил на масата по време на празненството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase