Доброволци от благотворителна фондация организират дарителски кампании за хора в неравностойно положение за предстоящите великденски празници. Фондация "Добро за всеки" подарява един светъл Великден на хора в нужда.

"Доброто е за всеки" - в това вярват организаторите от фондацията.

"В момента имаме 5 великденски кампании - за дечица, за възрастни хора, за семейства, в различни райони на България. Една от кампаниите ни получи много дарения, затова ще зарадваме 1000 вместо 200 деца, които бяхме обявили. Те ще получат пакет с лакомство и козунак", заяви организаторът от фондация "Добро за всеки" Мариана Костова.

Фондацията има много каузи, като помага и на самотни родители в нужда, сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

"Ние постоянно помагаме на родители, които сами отглеждат децата си. В момента са около 40 жени в София и може би 10 в провинцията. Това са жени с много малки деца - от 6 месеца до 3 години. Те не могат да ходят на работа, някои живеят под наем и е много трудно да се справят с текущите разходи всеки месец", даде примери Костова.

За организатора трябва да се дарява през цялата година, а не само по празници.

"Ние всеки месец имаме кампании за възрастни хора в София и в провинцията. Най-много дарения получаваме по празниците. Хубаво е това да се случва през цялата година, защото и тогава хората имат нужда. Когато има много дарения, може да има един-два дни закъснения, най-често по празници", коментира Костова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase