Снимка: Bulgaria ON AIR

Гробът на българския патриарх Неофит беше поруган. Има задържан за вандалската проява.

"Стана ясно, че това е човек с определени засивисимости, който води скитнически начин на живот, зависим от алкохол, отива и извършва противообществена проява. Ежедневно виждам скитници, хора изпаднали, хора с нелеки битки, алкохолизмът си е страст, това е бесовско изпълнение", коментира богословът и журналист Ангел Иванов в студиото на "България сутрин".

Той призова да не съдим уличения, а да се молим за него.

Още по темата

"Ние не мразим грешника, а греха, Бог допусна това в дните на великия пост да ни поразтърси. Привидно грозно деяние е - първо посегателство спрямо Христовия кръст, след това и към паметта на патриарха. Това е дело на т.нар. поднебесни духове на злобата, които не търпят праведността и благочестието, олицетворение на които беше нашият прекрасен патриарх", подчерта Иванов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че деянието е повод всеки от нас да се замисли къде бърка и защо не се решават проблемите на тези хора, които трябва да бъдат в специализирани институции.

"Трябва да го оправдаем, нашата вяра е такава, Господ е такъв, и патриархът му е простил, вярвам в това, въпросът е да предизвика покаяние", допълни богословът.

Очакванията му са след избора на сливенски митрополит да се стигне безпроблемно до избора на нов български патриарх през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase