Снимка Фейсбук

Депутатът Елисавета Белобрадова в края на мандата си слезе при народа. По време на командировка тя си купи дрехи втора ръка и за първи път опита прочутото пловдивско кюнефе в града под тепетата. Белобрадова не издържа и сподели веднага сподели любопитните си преживявания в своята Фейсбук страница.

Публикуваме целия текст без редакторска намеса: "В Пловдив съм. Днес по-рано бях в Панагюрище с идеята, че ще отида до Пловдив и после ще се прибера, но трябва да остана.

Нямах дрехи освен тия върху мен, навън е 30 градуса, а имам среща с пловдивчани. Приличам на уморен софийски пингвин, а те, доколкото ги виждам по улиците, на весели пловдивски славеи.

Купих си дънки, сако и гуменки за общо 23 лева от втората употреба и вече изглеждам по-приемливо за среща с гражданството.

Мисълта ми е за кюнефето - десерт, който популяризирам от години до степен, че вече има кюнефе навсякъде. Усилията ми дават резултат!

Та, искам да отбележа, че тук, в Пловдив, в Паша опитах кюнефе за първи път. Дано днес да не е за последен. Примерно.

И въобще, ще има национални и европейски избори. Само световни избори няма да има. Държавата е напът да се върне в мутренските години и ни чака ужасяваща кампания. Гласуването ще е сложно, опорочено и с много числа, листя и титанични призиви към измъчения гражданин да даде гласа си за пореден път.

Затова съм решила поне да съм в добро настроение и да ям кюнефе. Когато не плача сама в банята, разбира се."

Потребителите на мрежата бързо се пошегуваха с нея:
 

"Добри дошли при народа! Как е"
"Кюнефето е радост. Ако е добре направено, е просто божествено.“
"Кюнефето нещо като малебито ли е? В смисъл - тресе ли се?".

Депутатката още не е внесла уточнения в профила си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase