Снимка: БГНЕС

"Не намирам никакъв повод за притеснение на хората. През последните 2-3 дни станаха едни чисто криминални инциденти, които на територията на столицата се случват доста често" - това заяви шефът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който дойде на протеста срещу мигрантите в София, цитиран от "24 часа".

"Столицата е безопасна и от година на година броят на извършените престъпления на територията на София намалява, разкриваемостта се увеличава, така че искам да успокоя всички граждани на София - това е една от най-спокойните европейски столици", посочи Николов.

Той увери, че хората, които живеят около бежанските центрове във Враждебна и Овча купел в София, могат да се чувстват спокойни. Периметърът около бежанските центрове се охранява от МВР, а вътре - от частни фирми.

"Няма агресия нито от протестното шествие, нито от наша страна", увери шефът на СДВР.

Протестът започна пред Министерството на вътрешните работи, продължи като шествие по "Патриарх Евтимий", като за кратко блокира кръстовището с бул. "Витоша", а после - триъгълника на властта. Той е под наслов "Вън мигрантите от София", а организирането му започна след трите сбивания с учасгиен
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase