В рубриката "5 минути извън новините" телевизия Bulgaria ON AIR ви разказва за Сашо от махалата в Куклен. Той е на 17 години и владее 5 езика и сам се е научил да свири на пиано от клипове в интернет. Мечтае да стане пилот, накарал е баща си да учи за парамедик и е от ромски произход. Но не последното, според него, го прави специален.

"Има определени стереотипи за ромите - като чуят, че е ром, означава, че е необразован, че е е тъп – при мен не, защото на мен не ми се е случвало. До някъде ние сме виновни. Голяма част от нас не мислят, че образованието е важно", сподели Сашо Димитров.

Сашо е и самоук пианист. Без да може да чете ноти, успява  да се научи да свири на пиано. Родителите му го подкрепят и тази негова страст, като му купуват пиано.

Момчето има две сестри - Живка на 15 и Алисия на 4 месеца. Когато е в първи клас, баща му и майка му заминават за Германия с него и сестра му. Сашо прекарва 5 години в Дуисбург.

Сашо не търси внимание, радва се, че може да е пример за някого, както е бил и за баща си. И мечтае. От училището в Куклен - за дълги полети до далечни дестинации - не като турист, а като пилот.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase