Снимка: БГНЕС

Жители на Царево, Приморско, Созопол и Бургас, сред тях общински съветници и представители на партии, протестираха пред Областната управа в Бургас.

Те са недоволни от кризата с водата, която се очертава по Южното Черноморие. Преди 4 дни Областната управа обяви частично бедствено положение заради критичното състояние на Пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна", който захранва с вода 4 общини.

Декларация с 3 искания внесоха в Областната управа протестиращите.

Още по темата

Те настояват за оставката на ръководството на ВиК-а Бургас, за яснота около състоянието на Пречиствателната станция, както и да бъдат посочени хората, които ще отговарят за решаването на проблема.

"Ние сме убедени, че нещата не са така, както ни се представят. Това съоръжение повече от 15 г. е в извънексплоатационен срок. Неговият вид е на нещо, което не се използва…Вижда се и във времето назад, че в капиталовата програма никога не е вкарано, не е заложено за ремонт това съоръжение…Всички знаем, че сега няма да има режим на водата, но от доклада на ВиК-Бургас става ясно, че до лятото със сигурност ще минем на воден режим", заявиха протестиращи пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase