Снимка: Нова тв

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов провери разчистването на прохода „Петрохан”. Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но проходът все още е затворен.

„На място сме с екипите на АПИ и фирмите, които поддържат тази област. Основната причина за бедствената ситуация е запушване на водосток - преминаване на малка река, която е подкопала пътя. Дефакто става дума за бедствено-аварийно положение. Пътят в този си вид е неизползваем”, категоричен е регионалният министър, цитиран от Нова телевизия.

Караджов не се ангажира с точно време, което ще отнеме възстановяването на щетите. „Но като възстановяване, това, което планираме, за да не се затвори изцяло пътя за дълго време – ще изместим самото платно колкото е възможно по-навътре странично в прохода, за да бъде проходим. След това ще започнат укрепителните дейности. Първо обаче трябва да спрем водата, за да не тече върху пътя”, каза Караджов.

От понеделник ще се опитаме да преместим максимално пътя, каза той.

В 12:00 часа, заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът започва обиколка на обектите, които са засегнати от наводненията. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase