Снимка: БГНЕС

"Според д-р Масларска, която изрично помолих да сподели прочита си, има проучване в Англия, според което от над 900 родилки при 4% от децата е установен COVID-19. Те се тестват, има си стандартно общоприето лечение. Децата преминават много по-леко през това заболяване. Колкото по-недоносено е бебето, толкова по-големи са проблемите с белия дроб". Това каза проф. Николай Младенов, началник "Анстезиология и интензивно лечение" в "Токуда", в ефира на Нова ТВ.

"Имаме родилки с коронавирусна инфекция. Те преминават лечението и после се връщат към нормалния си живот. Другите – раждат, преминават курс на лечение в ковидната реанимация и после се връщат при децата си. Отделянето на майката от детето е временно", уточни още проф. Младенов.

Още по темата
 
"По принцип COVID-реанимациите навсякъде са пълни. Всеки си структурира реанимацията. Ние сме решили да разделим отделението за лечение на пациенти с коронавирус на две. Болницата преминава при режим с 200 легла. В едното отделение ще са най-тежко болните и тези, които се оперират, както и пациенти на диализа, които са критични", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase