Снимка: Pixabay

Каква е готовността на българия да се справи с коронавируса и какви мерки трябва да бъдат взети? Днес в предаването "Директно" от 17:50 часа по Bulgaria ON AIR на въпросите ще отговори гл. ас. д-р Магдалена Баймакова от Катедра "Инфекциозни болести" на ВМА. Тя ще разясни каква е адекватната реакция при такъв тип кризи и какви мерки трябва да се вземат.

В студиото на „Директно“ д-р Баймакова ще разясни какви са симптомите на новия вирус, кога и при какви условия хората могат да се изследват.

В началото на тази седмица беше сформиран кризисен щаб, който да следи ситуацията с коронавируса и да вземе превантивни мерки. Щабът се ръководи от ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА, а в него влизат главният секретар на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният здравен инспектор, представител на Министерството на външните работи и на Министерството на здравеопазването.

До този момент няма болни от коронавирус в България. Няколко човека от Пловдив, Сливен и Габрово са били изследвани, но пробите им са негативни.

Какви предпазни мерки можем да предприемем, гледайте в „Директно“, днес, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase