Снимка: Теодора Аспарухова

Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата след падналия леден дъжд в някои райони на страната, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Още по темата
В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма загинали хора и сериозно пострадали. Движението на АМ "Тракия" вече е възстановено, след като тази сутрин бе силно затруднено след пътен инцидент.

"През нощта падна леден дъжд. На магистрала "Тракия" движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат тежки инциденти“, посочи Близнаков.

По думите му благодарение на създадената организация са ангажирани много служители и в районите на Пазарджик и Пловдив са спрени тежките товарни автомобили. "Поетапно се възстановява и движението в района", допълнил Близнаков.

Той обясни още, че координационният център работи вече близо два месеца и в него си сътрудничат и координират усилия няколко институции, имащи пряко отношение към безопасността на движението по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase