Снимка: БТА

Решението на съда по казуса със сградата "Златен век" в София ще бъде обжалвано, обявява премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Още по темата
"В разговор с регионалния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи незабавно да предприемат действия по обжалване на решението на съда по казуса със сградата “Златен век” в София. Министър Аврамова разговаря с ръководството на ДНСК, която е компетентната институция, която може да атакува решението отново в съда", пише Борисов.

Тези дни стана ясно, че небостъргачът на фирма "Артекс" ще може да бъде построен, след като административният съд е отменил заповедта за спиране на строежа на сградата в столичния квартал "Лозенец".

Премиерът вече е информиран, че е създадена пълна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още в началото на следващата седмица.

От МРРБ официално съобщиха, че днес в ДНСК е получено официално решението на Софийския административен съд във връзка с казуса със сградата "Златен век".

Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък срок, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase