Снимка: Омбудсмана

Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ "Св. Климент Охридски" само за три часа днес събраха в столичен хипермаркет шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана.

Инициативата, в която те участваха - "Купи и сподели", е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", организирана за четвърта поредна година от омбудсмана.

"До момента са събрани продукти за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им трапеза с необходимите продукти", е казала омбудсманът.

Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни продукти като дарение за пенсионери, които оставяха в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

Манолова е призовала всички, които искат да подкрепят кампанията, да го направят със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита конкретно за целта. Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза.

Кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст: IBAN: BG53UNCR70001522802795, Банков код: UNCRBGSF.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase