Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ще стоя до медицинските специалисти, докато бъдат изпълнени справедливите им искания", заяви омбудсманът Мая Манолова на протеста на медицинските специалисти пред Министерството на здравеопазването.

Още по темата
По думите й проблемите на съсловието са трупани с години, но е дошло времето за тяхното разрешаване, защото положението на професионалистите по здравни грижи е станало нетърпимо, съобщават от пресцентъра на омбудсмана.

"Отговорността е пред цялото общество, пред тези, които управляват държавата и няма как медицинските специалисти да бъдат заблудени или излъгани, това, което искат е абсолютно справедливо и трябва да им бъде дадено", посочи Манолова.

Преди ден, заедно с протестиращите, тя се срещна с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, където е начертан план за решаване на проблемите. Според Манолова този план трябва да се започне незабавно.

"Би следвало ръководството на здравното министерство да разбере, че имаме нужда от тези специалисти, трябва да ги задържим в България и трябва да се направи всичко възможно техните искания да бъдат удовлетворени", отбелязала Манолова.

Според нея трудът на медиците е подценен, а заплащането им – унизително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase