Снимка: Bulgaria ON AIR

Починалият пациент във Видин е трябвало да отиде на планирана хемодиализа в понеделник. Той обаче не се е явил.

На следващия ден старшата сестра и лекуващият лекар са му се обадили три пъти, осъществили са контакт с него, но той така и не е отишъл. Това обасни заместник-директорът на болницата във Видин д-р Богдан Томов пред Bulgaria ON AIR по повод нелепата смърт на 50-годишния мъж.

Пациенти обаче твърдят, че заради аварията от лечебното заведение са се обадили на болния, за да му съобщят, че е невъзможно да му бъде извършена интервенцията.

Още по темата

Според тях виновни за смъртта на мъжа са остарялата техника, с която се работи, както и липсата на организация.

"След отстраняването на проблема са му предложили да отиде във вторник, но той не се е съгласил, затова са се уговорили диализата да бъде направена в Монтана в сряда сутринта", обясниха те.

Пациентите обвиняват ръководството на Видинската болница за извънредното положение и твърдят, че проблемът опира до пари.

Проблемът със здравното заведение в крайдунавския град още не е решен, а Центърът по хемодиализа работи на авариен режим заради повредата.

По обяд Центърът ще спре напълно работа до понеделник, защото трябва да бъдат отстранени всички дефекти и да се подменят определени модули, съобщи директорът на болницата д-р Цветан Василев. Той увери, че всички пациенти, които са на хемодиализа, ще бъдат приети в болницата в Монтана.

Междувременно започва проверка, която е по разпореждане на здравния министър Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase