Снимка: Bulgaria ON AIR

Граждани се обединиха около каузата да помогнат на възрастни хора в нужда. За целта те събират продукти от първа необходимост.

Продуктите от благотворителната инициатива ще бъдат в помощ на хора като 73- годишната баба Стойка от стражишкото село Кесарево, съобщава Bulgaria ON AIR.

Жената живее с пенсия от 260 лева, които едва ѝ стигат да покрие сметките и лекарствата си. На фона на немотията се оказва, че домът на възрастната жена е и непрестанно обиран.

След 32 години стаж и работата като кондуктор по влакове и автобуси Стойка Станева получава пенсия от 260 лева. С тях всеки месец купува животоподдържащи си лекарства и плаща сметките си.

Парите свършват още в началото на месеца, а хляб и продукти купува от селския магазин на вересия. Въпреки годините си, баба Стойка не спира да работи в градината си, защото се изхранва основно с произведеното там.

За да свързва двата края, от няколко години баба Стойка бие камбаната в местната църква и срещу двайсет лева подготвя мъртъвците за последния им път.

Всяка стая в къщата на 73-годишната жена е заключена с катинар, защото неколкократно е обирана и нападана. Казва, че животът ѝ до момента я е принудил да се оправя сама и никога не е вярвала, че я чакат по-добри дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase