Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди години Галин Бонев оставя сигурната си работа, за да прави електрически велосипеди. Изработените колела придобиват популярност зад граница и предизвикват фурор на международни изложения. Какво обединява свободния дух и предприемачеството, разказва Милена Енчева.

Смелост и упоритост. Това са двете съставки, с които Галин Бонев осъществява голямата си мечта. Преди 7 години, докато все още работи в голяма корпорация, финансистът се отдава на страстта на две гуми. Захваща се изработката на електрически велосипеди.

"Всъщност идеята се роди от необходимостта да намеря по удобно средство за предвижване в град Варна където съм аз, работих в сферата на финансите, офисът ми беше в центъра на града и беше кошмар да се намерят места за прибиране", спомня си Галин Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Като всяко ново начало и това не било леко. Галин извървява стръмен път до направата на първото си произведение. С помощта на части от Китай, превърнал собствения си велосипед в електрически. Работил на принципа проба – грешка.

Отнело му няколко месеца, за да намери първите си клиенти. Постепенно разширил дейността си, като заедно с партньора си отворили магазини в два български града. Днес Галин може да се похвали с цяла гама електрически велосипеди. В бъдеще младият финансист се надява все повече хора да преоткрият чара в живота на две колела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase