Снимка: архив "Булфото"
Нови мерки срещу пияните шофьори и тези, които карат без книжка, обмислят управляващите. 
 
Ако някои бъде заловен да кара без свидетелство за управление или с алкохол в кръвта над 0,5 промила, ще му се свалят табелите за срок от шест месеца до една година. Това обяви шефът на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев пред "Нова телевизия". 
Още по темата
Той обясни, че с подготвяните промени в Закона за движение по пътищата от МВР ще могат веднага да спрат от движение кола, чийто шофьор е хванат без документи или с алкохол. Сега такива водачи са оставяни да се придвижат с автомобилите си, обясни той.
 
Ананиев съобщи и че с подготвяните промени се дава право на пътните полицаи да налагат глоби на място, а самите глоби се увеличават двойно за шофиране в нетрезво състояние и за превишена скорост.
 
Ще се отнема не само малкият, но и големият талон на превозното средство, което означава, че след това ще трябва да се прави нова регистрация в КАТ, добави Ананиев и подчерта, че за да се спрат шофьорите, които карат без книжка, трябва да се промени не само законът, но и съзнанието на българина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase