Снимка: Булфото

Престрелката в Слънчев бряг, която завърши с един убит и двама ранени, постави отново въпроса за сигурността по големите ни черноморски курорти. Спор за паркомясто, или спор за наркомясто, не стана съвсем ясно, но е факт, че доста чуждестранни туристи останаха силно изплашени и неприятно изненадани от случилото се в Слънчев бряг.

Още по темата

Преди ден правителството обсъди на свое заседание засилване на контрола по цялото Черноморие. "Всички контролни органи се активизират", отчете вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти.

Управляващите обявиха, че разчитат на много по-добър ефект и заради решението да се създаде координационен център по аналог на Центъра за борба с контрабандата в София, за да координират институциите действията си.

Дни след стрелбата в най-големия ни курорт, екипът на Dnes.bg реши да попита своите читатели: Застрашен ли е морският сезон от престъпността? В традиционната ни анкета участие взеха 1834 души.

37% от отговорилите изразяват опасения за летния сезон по морето, защото са категорични, че големите инциденти гонят туристите. Точно на обратното мнение са 12% от анкетираните, според които подобни случки са много неприятни, но могат да се случат навсякъде и няма как да имат отношение към желанието на туристите да почиват на дадено място.

За 17% от хората случилото се не е прецедент, а подобни инциденти има често през летния сезон и затова надали те биха били от толкова голямо значение за лято 2016.

4% смятат, че това е просто битов инцидент и той не може да застраши сезона, а други 6% вярват на усилията на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на министъра на туризма Николина Ангелкова да протече сезонът спокойно.

Близо всеки четвърти (24%) посочва, че въпросът със ставащото по родното море не го вълнува особено, защото отдавна не почива по Черноморието ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase