Снимка: Bulgaria On Air

Многодетно семейство от София благородно дарява, а в същото време живее в мазе. Това е историята на Марин, Ангелина и седемте им деца, с които обитават скромните 38 кв.

9-членното семейство от София живее в мазето с мизерни пари на месец. Въпреки това семейството намира начин да дарява на нуждаещи се.

Заради болестта си бащата Марин не може да работи, а единственият доход на семейството е в ръцете на 40-годишната Ангелина. Тя споделя, че на месец изкарва не повече от 600 лева, а след плащането на всички сметки семейството оцелява със скромна сума.

Въпреки несгодите двамата родители разказват, че отдавна са се примирили с мизерията и се борят ежедневно да осигурят най-необходимото за 7-те си деца.

Нямат възможност да им дават джобни, но се стараят да ги изпращат с храна на училище. Трудно им е да си спомнят и кога за последно са купували играчки за най-малките.

"2 - 3 години не са купувани, откакто се разболях…иначе преди без никаква помощ се оправяхме сами. Живеехме…никога не сме били богати, но не сме се лишавали от нищо. На нас по принцип си ни е мъчно. Трудно ни е, но гледаме пред тях да не показваме това, все пак и те се тормозят - децата…", разказват Марин и Ангелина.

И все пак многодетното семейство редовно дарява каквото може. По този начин се отблагодаряват за помощта, която самите те са получавали през годините.

Цялата история вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase