Снимка: Булфото, архив

Ангажимент на Главното мюфтийство е да направи всичко, което е по силите ни и да продължаваме да работим с мюсюлманската общност, за да не се допускат в България радикално мислещи елементи, тъй като това е вреда, както за мюсюлманите, така и за цялото общество. Това заяви главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, цитиран от БТА.

Още по темата

"Като български граждани, заедно с това и мюсюлмани, изповядващи ислямската религия, ще продължим да отстояваме това, което ни се полага по Конституция и от законодателството в България", увери той.

Хаджи припомни, че въпросът за втора джамия в София е поставен много отдавна. Според него за мюсюлманите в София единствената джамия "Баня Башъ" не е достатъчна и всеки петък, по-голяма част от молещите се изпълняват молитвата на тротоара, което е крайно неудобно и крайно неприятно.

"Така че, ако се намерят далновидни политици да решат този въпрос, ще бъде добре за всички", заяви главният мюфтия.

По думите му молитвения дом в столичния район "Люлин", срещу който имаше протести, е законен и има регистрация.

"Като мюсюлмани сме длъжни да покажем реалното лице на исляма и като последователи на ислямската религия не желаем лошо абсолютно за никого, заяви главният мюфтия.За нас е от изключително голямо значение този мир, това разбирателство, което е било векове наред в България, да продължи и да бъде предадено и на други страни, за да се възползват от нашия опит", каза Мустафа Хаджи.

"Винаги съм заявявал, че България има с какво да се гордее и има какво да даде на света", коментира главният мюфтия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase