Архив: Булфото

Хаос, объркване и неясноти в новите учебни програми и планове. Това видя БСП при подготовката на поднормативните актове, които трябва да се изработят във връзка с приетите промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Според социалистите времето за изготвянето им е крайно недостатъчно и заради това са внесли искане за отлагане на влизането в сила на закона с една година - не от учебната 2016/2017, а от 2017/2018 г.

Още по темата

Приет с много обещания новият закон за образованието вместо очакваната стабилна и ясна уредба, доведе до хаос и напрежение в системата, мотивират се депутатите от левицата.

Основен проблем е, че законът оставя най-съществената част от уредбата на подзаконовите нормативни актове, с които ще бъдат приети стандартите.

Взаимната обвързаност на всички образователни стандарти предполага тяхното обсъждане да става не на парче, а в цялост, смятат още в БСП.

Заради това те настояват да се даде още година преди да влезе в сила законът, за да се намали до разумни граници риска от грешки и противоречия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase