Общ преглед

В болница остават част от пострадалите при тежката верижна катастрофа на магистрала "Хемус". 14 души бяха ранени, повечето от които прекараха нощта в големите столични болници.

Хората са основно със счупвания на крайници. Сред пострадалите е и 9-годишно момиченце, както и бременна жена. За щастие няма нито един човек с опасност за живота.

Още по темата

Движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, при която се нанизаха 50 коли, а трима души намериха смъртта си.

Всичко започва от товарен автомобил, движещ се с висока скорост, който ударя микробус пред него. След сблъсъка ТИР-ът се завърта и запушва движението в тунела и така се стига до тежката верижната катастрофа.

Лошите метеорологични условия са допринесли допълнително за мащабите на тази катастрофа.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

"Вътре в тунела се носеше нетърпима миризма на разлято гориво", обясни друг шофьор пред "24 часа".

"Близо 200 метра се опитвах да спра, но не можех", разказа трети шофьор. 30-годишната Станислава от София, чието Мицубиши беше със смазана задна броня и изпотрошено задно стъкло, с треперещ глас обясни, че колите не са успявали да спрат.

Повечето шофьори обясняваха, че не разбрали как са се нанизали в колоната, но до един твърдяха, че пред тунела е имало разлив на гориво, който превърнал настилката в лед.

"Бях в средата на тунела. Чух някакъв трясък отпред, опитах да спра - успях, слава богу, но след мен вече никой не успяваше. Оттам нататък беше ад вътре - затиснати хора, смачкани автомобили под камиони", разказа шофьор.

Друг обясни, че карал с 30 км/ч и въпреки това не успял да спре. "Не е само заради дъжда, имаше разлив на гориво", убеден е и той.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Към момента преминаването през този пътен участък е възстановено напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар