Снимка: Булфото

Пострадалите при верижната катастрофа в тунел „Витиня” на автомагистрала „Хемус“ са 13. Те са настанени в три столични болници, съобщиха от полицията.

Още по темата

От тях пострадало е и момиченце на 9-годишна възраст, ранени са 7 жени и 5-ма мъже.

По първоначална информация само един от мъжете е с опасност за живота.

От настанените в болница, които са установени като шофьори – трима, са взети кръвни проби за химически анализ.

Предвид размерите на катастрофата и броя на участниците в него от МВР не могат да се ангажират с това кога движението ще бъде пуснато.

Движението в посока София се осъществява нормално.

В посока Варна леките автомобили се пренасочват по път I-1 София – Ботевград.

Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства могат да използват като обходен маршрут път I-6 София-Бургас.

На място има екипи на ОДМВР – София, там са директорът на Областната дирекция старши комисар Мариета Иванова, началникът на сектор „Пътна полиция”, окръжният прокурор Наталия Николова.

Продължава работа на екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – София, които участват в извеждането на катастрофиралите автомобили. На място са и екипи на СДВР с оглед обезпечаване и регулиране на движението.

Продължават процесуално-следствените действия във връзка с тежката верижна катастрофа. Огледите на място след инцидента са извършени в присъствието на автоексперт. По случая в Окръжна прокуратура – София е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, работи се по всички възможни версии за възникване на катастрофата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase