Снимка: Архив Булфото

От болница "Софиямед" разпространиха съобщение до медиите по повод битото бебе от акушерката Емилия Ковачева.

Превеждането на бебето от болница "Софиямед" в болница "Токуда", налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април. Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ "Софиямед" и болница "Токуда" са партньори по договор за сътрудничество. На 22-ри април болница "Токуда" е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето, пише в съобщението "Софиямед".

Още по темата

Паралелно, на 20-ти април,  управителят на УМБАЛ "Софиямед" назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние, уточняват от здравното заведение.

От болницата информират, че след извършения преглед на видеозаписите на 22 април комисията е уведомена чрез доклад за резултата. Тя от своя страна заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно, още същия ден, сигнализира компетентните органи.

Надяваме се, че предоставянето на яснота относно фактическата обстановка, последващите действия по сигнализиране и предоставяне на цялата налична информация на разследващите органи, ще отстранят съмненията относно бързата и навременна реакция на УМБАЛ "Софиямед", пишат още от болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase