Владимир Писанчев. Снимка: архив, БТА

В момента няма конкретна терористична заплаха за България. Това обяви шефът на ДАНС Владимир Писанчев в кулоарите на парламента.

Почти два часа той бе препитван от депутатите за акцията срещу "Ислямска държава" у нас. По време на операцията в различни градове в понеделник бяха арестувани десетки заподозрени за връзки с организацията.

Още по темата
„България е център на сериозни събития, намира се между две големи кризисни точки, които са дългосрочни и няма да свършат скоро“, каза още Писанчев пред журналистите.

Той обясни, че държавата трябва да направи анализ на ситуацията и стратегия за това какво да правим между две кризисни точки.

Според шефа на ДАНС няма нужда от заседание при президента заради акцията срещу ИД.

Той обаче настоя за координирана държавна политика срещу легално влизащите учители у нас, защото ДАНС сама не можела да се справи.

Писанчев настоя и за промени в Наказателния кодекс, с които да се обяви за престъпление да си последовател на организации като "Ислямска държава".

Шефът на ДАНС призна, че по време на изслушването му в парламента са се чули призиви за оставката му.

„Нямам намерение да подам оставка, но парламентът може да ме смени, ако реши, че не съм необходим повече“, каза Писанчев.

„Вътре беше от „Осанна“ до „Разпни го“, призна още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase