Снимка: БТА

"Трагедията е огромна, всичко е разрушено, включително и бункерът за укриване на хората в завод "Миджур". Това каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след заседание на Кризисния щаб, на което са били гледани снимки, направени от безпилотен самолет след вчерашния взрив.

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се завод, каза за БТА министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков. Сред специалистите е и главен комисар Николай Николов.

Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива. Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация.

Още по темата
Главният енергетик на завода Цецо Антов каза за БТА, че когато е отишъл да изключи електрозахранването след взрива, е видял размазан от взривната вълна микробус.

Припомняме, че три пострадали жени при инцидента в завода за взривни вещества са настанени в болници във Видин и в Монтана без опасност за живота.

Към момента не са засечени признаци на живот в района, който се наблюдава с термовизионни камери.

От МВР съобщиха, че е взето и решение в района на инцидента да влезе специализиран екип, оборудван с бронирана техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Фабриките в Горни Лом са били проверявани от Инспекцията по труда 16 пъти и при проверките са били констатирани нарушения като остаряло оборудване, липса на втори изход за бързо и безопасно извеждане на хората при аварии. Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase