Снимка: архив Булфото

Представител на фирма за "паяци", която вдига коли по морето, е заплашил с убийство шефа  на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанов. Това разказа самият Цанов пред „Нова телевизия“. Заплахата била резултата от масираните проверки на "паяците", които агенцията започна. Цанов обаче не подал сигнал в полицията, защото смята, че заплахата не е сериозна и е плод на изпуснати нерви.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, в средата на август  проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Бургаско установи, че "паяците" в Бургаско масово не са регистрирани и не са минали технически преглед. Заради това тогава Цанов обяви, че те ще бъдат спрени, докато не отстранят пропуските. До проверките се стигна след много сигнали от граждани за повредени от "паяци" автомобили при вдигане и сваляне.

Заплахата за убийство била отправена лично. „Имах късмет, че наблизо имаше полицай“, призна Цанов. Той обясни, че по време на проверките на "паяците" в цялата страна агенцията се е „натъкнала на чудесии“. „Става дума за частни и общински фирми. В един момент явно засягането на интереси боли“, каза още Цанов и допълни, че който го е страх от мечки, не ходи в гората.

Шефът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор припомни резултатите от извършената проверка на асансьорите в страната. Тя започна след трагедията в София, когато асансьор полетя от деветия етаж в жилищен блок и уби жена. Друга беше тежко ранена, но след битка за живота си вчера беше изписана от „Пирогов“.

От 950 000 проверени асансьори всеки пети е опасен, показват резултатите. 10 са били в трагично състояние. Цанов отново разказа, че срещу 100 лева и шише ракия от агенцията е можело да се купи празна ревизионна книга, но заверена предварително с подпис на институцията. Това е престъпление, хората, които са го правили, са ясни и с тях ще се занимават други институции, се разбра от думите на Цанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase