Бареков с Весела Драганова (д) и Калина Крумова (л). Снимка: ББЦ

Партията на българските жени влиза в коалиция с "България без цензура" заради идеите, заяви Весела Драганова пред БНР.

След като вчера стана ясно, че формацията на бившата царска депутатка и мандатоносител на кабинета „Сакскобургготски“ става петата партия в коалиция ББЦ, днес Драганова обясни, че с ББЦ "се търсили взаимно".

"Партията от самото си създаване през 1997-а година е афиширала, че е в дясното пространство и център. 2001-а година ние застанахме зад Симеон Сакскобургготски като нов проект, който идва да замени статуквото. Аз считам, и моите колеги, че тази промяна е в лицето на господин Бареков и ББЦ. Точно заради тяхното направление, заради новите идеи, заради промяната, ние се присъединяваме към Коалиция ББЦ", каза още тя.

Драганова заяви, че при подписването на коалиционното споразумение не са поставяни условия от едната или другата страна, защото "взаимно възприемаме програмите си".

Според нея Партията на българските жени може да донесе на коалицията между 50 000-70 000 гласа на предсрочните избори.

По думите й не е самоцел непременно партията да има представител в парламента, по-скоро да покаже идеите си, които иска да прокара.

"Места в листите за Партията на българските жени ще има, но дали се виждам в парламента, или не, не желая да избързвам. Това ще решат българските граждани", коментира Драганова.

Тя призова българите да гласуват, за да се отчете електоралната тежест на всеки гражданин и да могат да влязат повече формации в българския парламент. Нещата ще бъдат различни, ако 4-5 формации влязат, а не само 3, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase