Огнян Герджиков. Снимка: архив, БулФото

Председателят на 39-то Народно събрание проф. Огнян Герджиков не вижда причина да се очаква управленски вакуум или безвластие след оставката на правителството.

“Беше узряло оставката да стане факт”, коментира той пред БНР и изрази надежда оттук нататък да се отворят нови хоризонти.

Още по темата
“Не можехме да очакваме това правителство да направи нещо кой знае какво при тази неблагоприятна политическа и външна среда, която беше през цялото време на управлението. За това, разбира се, вина има и самото управляващо мнозинство, което в началото направи един много сериозен фал, който отприщи недоволството на хората”, заяви Герджиков.

По думите му оттеглянето на подкрепата на ДПС е било само външната страна  на нещата.

“Това, че нещата вървяха накриво още от самото начало, е заради очевидно объркване на нечии сметки на големи играчи, които имат големи икономически интереси и които не можеха да се реализират по този начин, по който се тръгна да се управлява тази страна”, смята той.

Според председателя на 39-то НС основните козове не са били в премиера Пламен Орешарски.

“Той едва ли е могъл да наложи всичко това, което е искал да направи. Във всички случаи в едно управление има и фактори, които стоя извън осветената част на сцената”, коментира проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase