Общ преглед

Приятели, колеги и десетки столичани се събраха днес пред църквата „Свети Седмочисленици“, за да се сбогуват с именития актьор Джоко Росич.

Стотици извиха опашка за да се простят актьора. Сред тях бяха Христо Мутафчиев, Ирен Кривошиева, Валерия Велева, Славчо Пеев, Тончо Токмакчиев, Павел Васев, Николай Николаев, Любе Спасов, Борис Карадимчев, Иван Попйорданов, Стойко Пеев и други.

Още по темата
Джоко Росич тръгна по последния си път с ескорт от четири черни коня. Ездачите бяха каскадьори от групата, "наследник" на отбора на покойния Димитър Кехайов в Киноцентъра "Бояна". Животните стояха като почетна стража пред църквата "Св. Седмочисленици" по време на поклонението пред артиста.

"Джоко много обичаше конете, непрекъснато беше между нас - изпращаме го като приятели и колеги", каза пред репортери Йордан Захариев от каскадьорите, цитиран от БТА.

"Не мога да разделя Джоко от коня - във всяка роля той е на кон. Най-добрият ездач между актьорите и най-добрият актьор между каскадьорите", допълни продуцентът Александър Методиев, инициатор на жеста на почит към именития артист.

"Дали не може поне на този ден просто да замълчим и да преведем глава пред Джоко Росич", каза с насълзени очи заместник-министърът на културата Васил Василев, помолен за прощални думи към актьора.

„Човек има нужда от подкрепа и добри думи, докато е жив. А днес е ден да помълчим", каза бившият министър на културата Вежди Рашидов. "Джоко Росич е един обичан човек и затова днес сме тук да се простим с него, в поредния тъжен ден", допълни Рашидов.

"Споменът ми за него е гласът. След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже в България", категоричен беше председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, който допълни:  "Той не поучаваше, не размахваше пръст - само с едно "добър ден" те учеше на уважение, достойнство, чест".

"Хубаво бе, прекрасно бе, че го имаше - изключително топъл актьор, с глас, който гали. Мъжкар на екрана и в живота – нещо, което лично изпитах. Когато снимахме филма "Осмият", трябваше да ми удари шамар и едва не ми проби тъпанчето", спомни си с усмивка актьорът Никола Анастасов. "Сега го изпращам, но не се разделяме, защото той остава в нас", добави той.

Джоко Росич си отиде на 21 февруари в болница "Лозенец". Той се снима в повече от 110 филма, сред които "Осмият", "Езоп", "Демонът на империята", "Михаил Строгов", "На всеки километър", "Гоя", "Антихрист", "Баща ми бояджията", "Иван Кондарев", "Сватбите на Йоан Асен", "Войната на таралежите", "Камионът", "Хан Аспарух", "Време разделно", "Под игото", "Златният век", "Капитан Петко войвода", "Зарево над Драва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар