Снимка: Булфото

Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на актьора Джоко Росич.

"България загуби велик човек и гениален самороден талант. Вярвам, че неговият неповторим глас, дълбок като Балкана, ще продължи да звучи в сърцата на всички, които са усетили силната емоция в изречените от него думи: „Ех, Йовано, Йованке, сърце мое”, пише премиерът Орешарски.

В своя съболезнователен адрес министър-председателят пише още, че харизмата на Джоко Росич, с която той обогатяваше всеки свой образ в киното, ще вдъхновява и занапред младите артисти.

"Неговите роли са неделима част от вечни български филми като „Хан Аспарух”, „Капитан Петко войвода”, „Баща ми бояджията”, „Езоп”. Големият талант на Джоко Росич ще пази винаги спомена за него, той е личност, която не се забравя", изтъква министър-председателят. 

Още по темата

Председателят на Народното събрание Михаил Миков също изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на големия актьор.

"С дълбока скръб приех тъжната вест за кончината на големия, обичан от поколения българи Джоко Росич. Скърбим за неповторимия български актьор с ярък и неподправен талант. С характерното си присъствие той изгради десетки незабравими образи, в които вложи цялата си артистична сила, мъдрост и обаяние. За тези свои завладяващи образи в знакови за филмовата ни история екранни произведения като "Сватбите на Йоан Асен", "Хан Аспарух", "Време разделно", "Златният век", "Капитан Петко войвода", той получи топлото признание и обич на публиката", пише в съболезнователния адрес председателят на българския парламент.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов също изпрати съболезнователна телеграма до семейството и близките на големия български актьор.

"Джоко Росич беше не само брилянтен артист с неизчерпаем талант, но и човек, който ще остави дълбока следа и спомен в нас с добротата и честността, които неизменно носеше в себе си.  Поклон пред светлата му памет!", пише Борисов в съболезнователния си адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase