Салахедин Бин Аладин по време на мярката. Снимка: Булфото

Софийски градски съд остави в ареста алжиреца Салахедин Бин Аладин, нападнал 20-годишната Виктория Христова.

Бин Аладин нападна младата жена в магазин на улица "Пиротска" в София, където тя работела като продавачка. Нападението стана в края на миналата седмица. Самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина.

Въпреки това с помощта на българин - Александър Симеонов, който бил негов интимен приятел, той успя да премине границата и беше задържан от гръцките полицаи на територията на южната ни съседка.

Още по темата
Пред съда днес Бин Аладин се призна за виновен за престъплението.

Той каза, че действията му са били провокирани от обиди на момичето към него, пред разследващите е обяснил, че момичето го е нарекло "бездомно куче, което яде от боклука".

 „Аз не исках да избягам в Гърция, но Алекс ме убеди. Каза ми, че ще ми намерят фалшива карта, за да избягам в Европа, но аз знаех, че имат моите отпечатъци и ще ме намерят”, каза още Салахедин в съдебната зала. 

Съдът не прие неговата теза и добави, че дори да е бил обиждан, не е било нужно Аладин да напада момичето с нож и да се опитва да го убие.

"Има обосновано предположение, че Аладин е автор на престъплението", се казва в мотивите на съда, с които алжирецът беше оставен в ареста.

Тъй като той не е със статут на бежанец и няма постоянен адрес в България, е налице реална опасност той да се укрие, отчетоха магистратите.

На заседанието стана ясно, че по делото има приложен снимки и видеоматериали, на които ясно личи, че Аладин е извършител на престъплението.

Другият обвиняем – помагачът Александър Симеонов, поиска съдебният състав да не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. "Невероятно много съжалявам, но това което направих, го направих под натиск и заплахи. Отговарях на всички призовки и обаждания и напълно съдействах на разследващите власти”, мотивира се той.

Симеонов бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

По време на заседанието мерките за сигурност в съда бяха засилени, пред и в съдебната зала имаше над десет служители на Съдебна охрана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase